• Téléchargement de la carte échoué pour:http://open.mapquestapi.com/staticmap/v5/map?key=NAB3yAHwhzquVPqAZDHSSMa5b1QnDDmb&size=370,195&zoom=15&center=50.8502869,4.3446301
jeudi 13
19:00

Finissage van de fototentoonstelling - Toon wat ik zie - Globe Aroma

jeudi 13 octobre 2016 à 19h

Finissage van de fototentoonstelling - Toon wat ik zie - Globe Aroma

Finissage van de fototentoonstelling Toon wat ik zie

Donderdag 13 oktober 19:00-22:00 | Globe Aroma - Moutstraat 26 1000 Brussel

Finissage van de fototentoonstelling Toon wat ik zie

Finissage van de fototentoonstelling 'TOON WAT IK ZIE. De wereld van vier gevluchte vrouwen in beeld'

Deze fototentoonstelling is het resultaat van een sociaal-artistiek project waaraan acht vrouwen deelnamen. Vier duo's, telkens bestaande uit een gevluchte vrouw en een fotografe, leerden elkaar gaandeweg beter kennen. Dat werd vertaald in een reeks beelden. De nadruk ligt niet op het verhaal achter de vluchteling of op de herkomst van de vrouwen, maar wel op wat ze zelf willen vertellen. Waar ze van houden, hoe de maatschappij op hen reageert, hun (hoge) opleiding enzovoort.

Verwacht je op 13 oktober aan een gezellige avond met verrassende live muziek en de mogelijkheid om kennis te maken met de makers van de tentoonstelling (de fotografes en de vluchtelingen).

Waarom deze tentoonstelling?
Over vrouwelijke vluchtelingen zien we maar bitter weinig in de media. Als er al iets verschijnt, komen voornamelijk stereotypes aan bod. De vrouwen worden afgeschilderd als kwetsbaar, zorgend en afhankelijk. Maar de werkelijkheid is kleurrijker, ingewikkelder en ook veel boeiender.

Die veelzijdigheid en nuance wordt in beeld gebracht in de fototentoonstelling 'TOON WAT IK ZIE. De wereld van vier gevluchte vrouwen in beeld'.

De tentoonstelling is een initiatief van vrouwenvereniging VIVA-SVV en kwam tot stand in samenwerking met Globe Aroma en met de hulp van bon (Agentschap Inburgering en Integratie).

Finissage 13/10: Praktisch

  • Donderdag 13 oktober 2016, van 19 uur tot 22 uur
  • Globe Aroma, Moutstraat 26, 1000 Brussel
  • Toegang is gratis

Van 1 tot 18 oktober
Kan je er niet bij zijn op 13 oktober? Geen probleem. Je kan de tentoonstelling van 1 tot 18 oktober bekijken in het Open Kunstenhuis Globe Aroma, Moutstraat 26, 1000 Brussel en nadien ook op andere plaatsen in Vlaanderen.
Meer info: www.viva-svv.be

Gratis uitlenen
Je kan de fototentoonstelling ook zelf uitlenen. Dat is gratis.
Meer info op http://www.viva-svv.be/gelijkheid/w....

www.viva-svv.be


Source : http://www.amazone.be/spip.php?article5165